Gelukkig gezond gezin

Wie ben ik?

Hi, Ik ben Ellen, mama van Livia en gelukkig getrouwd met Brecht. Samen wonen wij in Lummen.

Omdat ik graag met mensen wou werken heb ik mijn bachelorsdiploma toepaste psychologie behaald. Hierna heb ik een ruime ervaring kunnen opdoen in het coachen en begeleiden van mensen.

Ook voeding heeft steeds een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als kind stond ik vaak mee met mijn mama in de keuken en ook nu doe ik niets liever dan koken voor mijn gezin, familie en vrienden.

Food and people my favourite combo!

Mijn verhaal

Tijdens ons fertiliteitstraject en mijn zwangerschap is de interesse naar de invloed van voeding op ons lichaam, zowel mentaal als fysiek, nog verder toegenomen. Ook na de geboorte van Livia werd het voor mij meer en meer duidelijk dat ik haar van jongs af aan de juiste handvaten wou meegeven om op te groeien tot een volwassene die gelukkig is met haar lichaam en een gezonde relatie met eten heeft.  

Als jonge mama wist ik niet dadelijk bij wie terecht kon met al mijn vragen. Bij kind en gezin krijg je zeker informatie mee rond voeding, maar ik was onzeker en had nood aan meer houvast. De stap naar een diëtist vond ik dan weer te groot.

 

Vandaar dat ik de opleiding kindervoedingsadviseur ben gaan volgen. Deze opleiding heeft dit mijn interesse alleen nog maar meer aangewakkerd waardoor ik tot op de dag van vandaag boeken lees, workshops en bijscholingen volg. Momenteel ben ik bezig aan de opleiding tot preconceptioneel (lifestyle) consulent via Kinderwens Vzw.

 

Zo is Pom.me geboren. Ik wil mijn kennis en ervaringen graag delen met alle ouders (to be) die hun kinderen van jongs af aan willen laten opgroeien met gezonde en gevarieerde voedingskeuzes.

*Sitenote: ja hier horen ook frietjes, ijsjes en al dat anders lekkers bij! 😉

Pom.me | Peace of mind met Ellen

We staan er als ouders niet allen voor! Met Pom.me wil ik jonge gezinnen psychosociaal ondersteunen en begeleiden in het aanleren van gezonde voedingsgewoontes binnen hun gezin.

 

Dit wil ik doen door niet enkel te gaan kijken naar - wat is gezond eten? -, maar ook naar - wat zijn de noden binnen het gezin? - en - welk gedrag en gevoel komt hierbij kijken? -. 

 

Gezonde voedingsgewoontes gaan namelijk over zoveel meer dan alleen het eten dat je in je mond stopt. Het gaat over een gelukkig gezin, een gezellig moment, waarin je echt verbinding kan maken met elkaar.

Gezond
Gedrag
Gevoel+
Gezin

Gezond

Gezin

Gevoel

Gedrag