Hallo!
Ik ben Ellen, ondertussen trotse mama van twee lieve deugnieten van dochters, Livia en Avélie. Samen met mijn partner Brecht heb ik een hele weg afgelegd.
Met heel veel liefde vertel ik je graag over mijn verhaal en de 'geboorte' van Pom.me.
Mijn verhaal
Dat ik mama wou worden wist ik al van jongs af aan. Maar ik had al snel een vermoeden dat het misschien niet heel makkelijk zou worden. Mijn menstruatie kwam heel onregelmatig en ik had er ontzettend veel last van. Dit was dan ook de reden waarom ik als jonge tiener onmiddellijk de pil kreeg voorgeschreven.
In mijn 20er jaren ben ik gestopt met de pil om te kijken wat mijn lichaam er zonder deed. Opnieuw was mijn menstruatie onregelmatig en pijnlijk. Terug starten met de pil was voor mij geen optie, dus ging ik opzoek naar andere manieren om hier mee om te gaan.
Onze kinderwens is uiteindelijk in vervulling gegaan na een fertiliteitstraject. Tijdens dit traject is de interesse naar de invloed van voeding op ons lichaam, zowel mentaal als fysiek, nog verder toegenomen. Wat kon ik doen om mijn lichaam te helpen?
Na de geboorte van Livia (2019) werd het voor mij meer en meer duidelijk dat ik haar van jongs af aan de juiste handvaten wou meegeven om op te groeien tot een volwassene die gelukkig is met haar lichaam, een gezonde relatie heeft met eten en weet wat voeding voor haar (en haar lichaam) kan betekenen.
Als jonge mama wist ik niet dadelijk bij wie terecht kon met al mijn vragen. Bij kind en gezin krijg je zeker informatie mee rond voeding, maar was dit wel de manier waarop ik het wou aanpakken? Ik was onzeker, opzoek naar antwoorden en had nood aan meer houvast .
Op dat moment heb ik beslist om mij bij te scholen tot (kinder)voedingsdeskundige en werd het mij heel snel duidelijk wat ik graag wou doen. En zo is Pom.me geboren (2020). Met mijn achtergrond in psychologie en voeding wil ik graag andere (wens)ouders informeren, inspireren en begeleiden.
Onze tweede kinderwens werd opnieuw met een fertiliteitstraject ingevuld, deze keer was het van de eerste terugplaatsing onmiddellijk raak! Ons geluk kon niet op! Maar op 17 weken kreeg ik een (eerste) bloeding, het werd een zeer gecompliceerde zwangerschap met veel angstige momenten. Uiteindelijk hebben we de zwangerschap nog kunnen rekken tot 31 weken. Omdat Avélie (2022) twee maanden te vroeg is geboren heeft ze nog een tijdje op de NICU afdeling in UZ Leuven gelegen. Opnieuw werd ik enorm uitgedaagd in mijn rol als mama.
Pom.me | Peace of mind met Ellen
We staan er als ouders niet alleen voor! Met Pom.me wil ik (wens)ouders en jonge gezinnen psychosociaal ondersteunen en begeleiden in het aanleren van gezonde voedingsgewoontes binnen hun (toekomstig) gezin.
Dit wil ik doen door niet enkel te gaan kijken naar - wat is een gezond eetpatroon?* -, maar ook naar - wat zijn de noden binnen het (toekomstig) gezin? - en - welk gedrag en gevoel komt hierbij kijken? -.
Gezonde voedingsgewoontes gaan namelijk over zoveel meer dan alleen het eten dat je in je mond stopt. Het gaat over een gelukkig gevoel, een gezellig moment, waarin je echt verbinding kan maken met elkaar.
*In een gezond eetpatroon horen alle voedingsmiddelen thuis: ook frietjes, een koekje, ...