Kinderwens
Wanneer je de beslissing maakt om aan kinderen te beginnen kan het vaak niet snel genoeg gaan. Elke maand kijk je hoopvol uit naar een positieve zwangerschapstest. Als het even duurt, wil je al snel weten wat je zelf kan doen om je kansen te vergroten.
​
Op het internet kan je veel adviezen terugvinden, maar wat zijn nu feiten en wat zijn fabels? Ik help je graag op weg naar een gezonde zwangerschap!
​
Eén van de onderdelen die we kunnen bespreken is een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Dit draagt bij aan je vruchtbaarheid en geeft je kindje een goede start, letterlijk vanaf dag 0! Veel mama’s weten namelijk de eerste weken niet dat ze zwanger zijn, terwijl in deze weken de basis wordt gelegd voor alle lichaamsfuncties.
​
​Ook wanneer het wat moeizamer gaat en je de stap hebt gezet naar een fertiliteitstraject kan extra ondersteuning een enorme meerwaarde bieden.
​
Uit eigen ervaring en mijn expertise weet ik dat het een moeizaam en eenzaam proces kan zijn waarin je je vaak een toeschouwer voelt van je eigen traject. Een luisterend oor met kennis van het thema biedt vaak verlichting.
Een aangepast voedingspatroon kan ook in deze situatie bevorderend zijn, niet enkel voor je lichaam maar ook voor je gemoedstoestand. Je voedingskeuze is namelijk iets wat je zelf in handen hebt, iets waar je zelf de controle over kan nemen.
​
In welke fase je ook staat binnen je kinderwens, samen bekijken we wat er nodig is om jou in deze spannende tijd verder te helpen.
Zwangerschap
Tijdens je zwangerschap treden vaak al de eerste vragen en bezorgdheden op. Ga ik een goede mama worden? Wat moet ik allemaal in orde maken? Welke impact heeft de zwangerschap op mijn lichaam? ...
​
Angsten en onzekerheden zijn heel normaal. Belangrijk is om er niet alleen mee rond te lopen en ze bespreekbaar te maken.
Vaak wordt er tijdens de zwangerschap ook gezegd dat je moet eten voor twee! Maar hoe pak je dit juist aan? De voeding die jij eet ondersteunt de ontwikkeling en de groei van je kindje in de baarmoeder. Een gezonde en gevarieerde voeding is dus van groot belang.
​
Jammer genoeg word je als toekomstige mama regelmatig geconfronteerd met wat je allemaal niet mag eten. En zelfs hier zijn vaak heel wat onduidelijkheden over.
​
De focus zou niet mogen liggen op wat je NIET mag eten, maar op wat je vooral juist WEL mag eten.
​
Hoe zorg je ervoor dat er snel een lekkere en gezonde maaltijd vol essentiële voedingsstoffen op tafel komt? En wist je dat de smaakontwikkeling van je baby al start in de baarmoeder? Hoe ga je om met misselijkheid, overgeven en andere zwangerschapskwaaltjes?
​
Ik help je graag op weg om je onzekerheden een plaats te geven en naar het beste eetpatroon voor jou en je baby!
​
​
Na de bevalling
Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Starten met een streng dieet om op korte termijn snel je ‘overtollige’ kilo’s kwijt te geraken is dus geen goed idee!
​
Je lichaam heeft de tijd nodig om te “ontzwangeren”. Wil dit zeggen dat je in de tussentijd niets kan doen om je lichaam te helpen? Nee in tegendeel zelfs! Het aanleren van gezonde voedingsgewoontes ondersteunt niet alleen het herstel maar zorgt er ook voor dat je de juiste balans zal vinden op lange termijn.
​
Ook wanneer je gekozen hebt om borstvoeding te geven is het belangrijk om stil te staan bij je eetpatroon. Voldoende drinken en gezonde voedingsgewoontes kunnen de productie van moedermelk bevorderen, maar het tegenovergestelde kan gebeuren wanneer je bepaalde voedingsstoffen niet meer binnenkrijgt.
​
Ik wil je graag informeren en motiveren om op een gezonde manier te herstellen en je lichaam terug in vorm te krijgen! Als jonge mama is het zo belangrijk om je fit en energiek te voelen!