Een heerlijk gerechtje, zeker in de herfst wanneer je de pompoenen overal tegenkomt. Ook lekker om wat meer van te maken voor in de diepvries te steken!
Ingrediënten voor 4 personen:
1 dikke teen knoflook
1 dikke ajuin
400gr diepvriespompoenblokjes
1 kg passata
2 tl Oregano
400gr diepvriesspinazie
200gr cottagecheese
500gr kip
1 pak Volkoren lasagneblaren
olijfolie
handje pompoenpitjes en gemalen kaas voor de afwerking
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de diepvriesspinazie en diepvriespompoenblokjes ontdooien.
Versnipper ondertussen de ajuin, pers het teentje knoflook en snij de kip in reepjes.
Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een grote pot op een laag vuur. Doe hier de ajuin en de knoflook in en bak deze kort tot het glazig wordt.
Voeg hierbij de pompoenblokjes en laat deze even meebakken, voeg erna ook de passata toe.
Breng de saus op smaak met twee theelepels oregano, peper & zout en laat nog een 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin.
Laat de spinazie goed uitlekken en meng deze met de cottagecheese.
Laat de kip een beetje afkoelen en snij ze in dunne plakjes.
Zo nu is het tijd om de laagjes van de lasagne te maken!
Neem een ovenschotel voor 4 personen en leg eerst een laagje tomatenpompoensaus op de bodem met daarop de plakjes kip.
Vervolgens een eerste laag volkoren lasagneblaren en daarboven op de mengeling van spinazie en cottagecheese
Hierna opnieuw een laag volkoren lasagneblaren met daarboven opnieuw tomatenpompoensaus en een laagje kip.
Dit herhaal je totdat alles op is en eindig met de tomatenpompoensaus.
Strooi de geraspte kaas en de pompoenpitjes over de lasagne en plaats deze in de oven voor 30 minuten.
Smakelijk!
Comentarios