De zoektocht naar de magische pompoenen

Miss Fonkel en Pom.me slaan opnieuw de handen in elkaar! Deze keer doen ze het niet alleen en organiseren ze samen met de Abdijsite van Herkenrode een leuke Halloweenzoektocht voor jong en oud.

Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 30 oktober 2021 tot en met zondag 7 november 2021 kan je op de Abdijsite van Herkenrode een wandeling maken waarbij je mee opzoek gaat naar de magische pompoenen.

 

De vriendelijke Herkenrode heksen willen graag magische pompoensoep maken. Maar er gebeuren rare dingen rond de abdij! Telkens wanneer ze de magische pompoenen willen oogsten, zijn ze verdwenen! Het lijkt wel alsof het er spookt! Ga jij mee opzoek naar de verdwenen pompoenen?

 

Reserveer dan nu jouw ticket en ga samen het avontuur aan!

Bestel je jouw ticket voor 18 oktober dan krijg je het E-book 'Maak een lekker feest van je herfstvakantie' ter waarde van '7.99 euro' er gratis bovenop, wacht dus niet te lang want de plaatsen zijn beperkt.

Met dit ticket ontvang je alle benodigdheden om de opdrachten uit te voeren tijdens de Halloweentocht:

  • Speurkaart

  • Plannetje

  • Allerlei attributen

  • Iets lekker voor onderweg en na de wandeling

Prijs per ticket: 8,5 euro

*één ticket is voorzien op één kind.

We richten ons voornamelijk op gezinnen met kinderen tussen 2 en 10 jaar.

Volwassenen zijn gratis tenzij je graag zelf actief wilt deelnemen aan de zoektocht.

 

Zet je de magie van de wandeling graag thuis nog verder, bestel dan zeker ook 

het magische pompoensoeppakket:

Dit pakket bevat alle ingrediënten (voor 6 personen) en het recept om samen met je kind(eren) de heerlijke pompoensoep thuis te maken. Dit gerecht is volledig vegetarisch en kan ook in de diepvries. Ideale manier om nog wat na te praten over de wandeling en je kind(eren) te betrekken bij het koken! Verder zitten er nog een paar extra ideeën in om de soep nog leuker te maken. Het pakket is ook zo voorzien dat je er een Halloweenpompoen van kan maken.

Praktisch:

Locatie: Abdijsite Herkenrode - Herkenrodeabdij 4, Hasselt.

De start van de wandeling en het onthaal waar je jou speurattributen kan ophalen bevindt zich in de poortgebouwen op de Abdijsite . Je kan hier op basis van de naam waarmee je de reservering maakt en de bevestigingsmail alles oppikken tussen 9u30 en 16u30.

Op 1 november gaat de magie nog een stapje verder en toveren de herkenrode heksen nog wat meer uit hun toverboek. Op deze Dag van de magische wezens wordt de zoektocht naar de magische pompoenen nog aangevuld met gezellige workshops. Ben je benieuwd naar wat de magie jullie nog zal brengen, klik dan op de magische knop!

Screenshot 2021-09-08 123738.png

Hieronder kan je een aantal reacties lezen van een andere wandelzoektocht in het voorjaar 2021:

“Onze jongens (bijna 4 en 7j) vertrokken met hun knapzak op pad op zoek naar de leuke opdrachtjes. de hele tocht was goed uitgestippeld. De afstand en tijd waren ideaal. Fijn dat er ook gedacht was aan iets lekkers voor onderweg. Na aankomst kregen we onze rijk gevulde mand met groenten en pasta voor een overheerlijke maaltijd. Ondanks het regenachtige weer hebben wij wel volop genoten van deze mooie wandeling.”

“We hebben samen met onze kleindochter het kabouterspel gespeeld. Met een goed gevulde knapzak zijn we op pad gegaan. Kaboutertjes volgen ,groenten zoeken voor het recept en opdrachten uitvoeren . Ondanks het koude weer hebben we vol enthousiasme het parcours afgelegd. Onderweg een korte pauze om wat van de lekkere cake en het fruit te eten. Alles was voorzien om de opdrachten uit te voeren . Zelfs een mesje om de cake te snijden. Na voltooiing van het spel kregen we een goed gevulde mand met lekkere groenten mee naar huis. Samen met de kleindochter heerlijke pastasaus gemaakt, volgens bijgeleverd recept. Proficiat aan de mensen die dit intitiatief genomen hebben en de mooie verzorgde documentatie. Wij hebben genoten. Grootouders en kleinkind.”

“Heel fijn met de kids. En leerrijk ivm groenten en samen koken en leren groenten te eten 🙂”

“Superleuk georganiseerde wandeling door de stad.. de kinderen hebben er met volle teugen van genoten!

Het optionele "kabouterpakket" om achteraf thuis samen met de kinderen het recept zelf uit te proberen was vast en zeker een meerwaarde! Dank jullie wel voor deze leuke voormiddag!”